Проучване на заявителската и регистрационна активност на търговска марка


Категория на документа: ПравоУниверситет за национално и световно стопанство

ПРОУЧВАНЕ НА ЗАЯВИТЕЛСКАТА И РЕГИСТРАЦИОННА АКТИВНОСТ НА REEBOK INTERNATIONAL LIMITED

Изготвил: Деница Димова Проверил: / .............. /
Фак.Номер: 291282 Гл.ас. д-р. Ф.Колева
Общоикономически факултет
Специалност: Интелектуална собственост

Декември, 2012г
гр.София

СЪДЪРЖАНИЕ:
1)Етапи на патентното проучване - стр.3
2)Търсене, подбор, систематизиране на патентната информация - стр.3
3)Намиране на информация за издадени патенти и публикувани заявки за изобратения (полезни модели) на името на фирмата по години - стр.5
4)Анализ по държави - стр. 14
5)Анализ по EПК - стр. 15
6)Анализ по националност на изобретателите - стр. 16
7) ИЗВОДИ - стр. 18
8)Използвани източници - стр. 19
-->Приложение 1 - стр. 21
-->Приложение 2 - стр. 22

1)Етапи на патентното проучване:
==> Цел на проучването - Целта на настоящето патентно проучване е да се проучи заявителската и регистрационна активност на Reebok International Limited
==> Предмет на проучването са всички патенти и заявки на Reebok International Limited
==> Кръг от държави, за които ще се изършва проучването - настоящето патентно проучване е направено на база на патентна информация за патентите и заявките на Reebok International Limited за целия свят - worldwide.
==> Дълбочина на патентното проучване - 6 години: от 2005г. до 2011г. включително.

2)Търсене, подбор и систематизиране на патентната информация:
==> Информацията, предмет на това проучаване е извлечена от базата данни http://worldwide.espacenet.com. Тя е обобщена в представените таблици и графики.
==> История на фирмата:

Reebok International Limited - филиал на немската компания за спортно облекло Adidas от 2005 година, е производител на спортни обувки, облекло и аксесоари. През 1958, двама от внуците на J.W. Foster-създател на спортните обувки с шипове, създава компания, която по-късно се нарича Reebok, кръстена на името на африканска газела. През 1979 Paul Fireman, партньор в дистрибуцията на задгранични спортни стоки, забелязва обувките Reebok в международно търговско изложение. Той преговаря за лиценз за дистрибуция в Южна Америка и представя три модела обувки за бягане в Америка същата година. На цената на 60 долара, те са били най-скъпите обувки на пазара. в Южна Америка.

Компанията е посветена на създаването на продукти за всеки един атлет - от професионалните атлети и тези, които бягат за развлечение, до децата - даващи вдъхновението да постигнат всичко, на което са способни. Като марка, Reebok има уникалната възможност да помага на потребителите, атлетите, работодателите и служителите да открият своя истински потенциал и да достигнат висините, които преди са им се стрували недостижими. Компанията създава продукти и маркетинг програми, които рефлектират върху креативността и желанието непрекъснато да разрушаваме статуквото.

Reebok знае, че хората са преди всичко уникални. Позиционирането на Reebok е съобразено именно с това: празнуване на различните качества, които правят хората това, което са - техните уникални гледни точки, техния индивидуален стил и техните забележителни таланти и постижения. Reebok отбелязва техния индивидуален стил, тяхната автентичност и куража, който е необходим за да успеят. Докато някои може да ги нарекат луди и ексцентрични, Reebok се смятат за проницателни и оригинални
.
Постижения на компанията през последните няколко години (2009-
2011г):

2009г:

През февруари 2009г, Reebok стартира програмата Jukari Fit to Fly, първата от сериите инициативи, произлизащи от дългосрочното партньорство със Cirque du Soleil. Jukari Fit to Fly прави отново фитнеса забавен, представяйки нови начини за движение. Тренировката се извършва на специално създадено оборудване, наречено FlySet. Също така през 2009г Reebok пуска на пазара Easy Tone footwear, притежаващи първата по рода си балансираща технология, изобретена от бивш НАСА инженер.

2010г:

Reebok пуска на пазара ZigTech, създадени да съхранят и възвърнат енергията на атлета. Единствените по рода си ZigTech подметки съдържат иновативна и лека пяна, проектирана в геометрична зиг-заг форма. Уникалната зиг-заг форма на подметката олекотява удара на петата с повърхността и изпраща енергийна вълна по дължината на обувката за да помогне на атлета да се изтласква напред със всяка стъпка.Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Проучване на заявителската и регистрационна активност на търговска марка 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.